Pleksi malzeme hemen hemen her alanda kullanılabilen, kolaylıkla işlenen, birçok şekle girebilen, eğilip bükülebilen renkli ve renksiz çeşitleri bulunan bir malzemedir.
Saydam ve yarı saydam formlarında bulunan pleksiglas 70°c sıcaklıkta ya da 70°c – 115°c de etüvde ısıtılarak yumuşatılır. Böylece kalıplanarak istenilen biçime kolayca girebilmektedir.
Geniş kullanım yelpazesi pleksiyi pek çok alanda elverişli yapmaktadır. Pleksi, malzeme kullanım kolaylığı sağladığı için birçok alanda işlevsel bir biçimde kullanılmaktadır.
Pleksi özellikleri bakımından teşhir ekipmanları olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Yüksek ihtimalle; aktar, kuruyemiş, vitrin stantları, dekorasyon ürünleri, hediyelik eşyalar ve takı stantlarında karşınıza zaten çıkmıştır.
Pleksinin evde ürünleri için de kullanışlı olduğunu söylemek gerekir. Dekorasyon, pergole, çadır, sehpa, sandalye, masa, raf ve bebek arabalarında kullanılabilmektedir. Pleksi ayrıca kalıplama amacı ile kullanılmaktadır.
Pleksi kalıplama özelliği ile mankenler, çeşitli aksesuarlar ve her türlü düğme şekillendirilebilmektedir. Bunun yanı sıra pleksi, özellikle sanayi sektöründe de kullanılmaktadır.
Bu sektörler arasında mobilya, ekipman, araç parçaları, teraziler ve havalandırma sistemi bulunmaktadır. Pleksi, aynı zamanda işaretleme, kesme, biçme, basınçlı şekillendirme ve yoğunlukunda değişim yapmak için de kullanılmaktadır.
Pleksinin çok çeşitli kullanım alanları olmasının yanı sıra, kullanımının da oldukça kolay olmasının temel sebeplerinden biri de avantajlarıdır. Pleksi kullanımındaki avantajların başında, ısıya maruz kaldığında yumuşaması ve kolay biçimlenmesi gelir.
Ayrıca ışık geçirgenliği yüksek, darbelere dayanıklı, çeşitli renklerde üretilmesi, solmaması ve dayanıklı olması sebebiyle iç ve dış mekânlarda kullanımı kolaydır. Pleksi lazer kesim ile kesilebilmektedir ve bu sayede her çeşit şekli elde edebilmektedir.