Gündem

Yeni yılda 400 kilo uyuşturucu ele geçirdi

Gümrük Muhafaza ekiplerinin öz verili çalışmaları yeni yılın ilk günlerinde de sonuç getirdi. Yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında gümrük kapılarına gelen araçlar ve yolcular bilgi sistemleri üzerinden analiz edildi. Riskli görülen araçlar ve yolcu valizleri öncelikle x-ray tarama sistemleri ile daha sonra da narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Gizlendikleri yerlerden çıkarılan uyuşturuculara el konuldu.

 

Gerçekleştirilen ilk operasyonda Gürbulak Gümrük Kapısına İran’dan gelen yabancı plakalı bir tır riskli olarak değerlendirildi. X-ray taramasına sevk edilen tırın dorse tabanında şüpheli yoğunluğa rastlandı. Arama hangarına alınan tır, narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Narkotik dedektör köpeklerin tepki verdiği dorse tabanındaki tahta döşemeleri söküldü.  Tabanda oluşturulmuş gizli bölmeler içerisinde kalıplanmış paketler bulundu. Paketlerdeki toz maddeden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile yapılan analizinde eroin olduğu belirlendi. Operasyon neticesinde 62 kilogram eroin cinsi uyuşturucu ele geçirilirken uyuşturucunun naklinde kullanılan araca el konuldu ve araç sürücüsü tutuklandı.

 

Araçta 75 bin adet ecstasy cinsi uyuşturucu hap bulundu

 

Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısına gelen yabancı plakalı bir araç, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yapılan analizler sonucunda riskli olarak değerlendirildi. Şüpheli görülen aracın kontrolünde, yolcu koltuğunun altındaki çantalar dikkat çekti. Açılarak aranan çantaların içerisinde toplam 75 bin adet ecstasy cinsi uyuşturucu hap ele geçirildi.

 

Valizlerde 10 kilo esrar ele geçirildi

 

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Sabiha Gökçen Havalimanında gerçekleştirilen bir diğer uyuşturucu operasyonunda ise İran’dan Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu bir yolcu, uçağının havalimanına inişinden itibaren gözetim altına alındı. Yolcunun valizleri uçaktan tahliye edildiği sırada narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Daha sonra bagaj x-ray cihazında şüpheli yoğunluğa rastlanan valizler açıldığında, paketler içerisinde 10 kilogram esrar cinsi uyuşturucu bulundu.

 

Bu yakalamalar da dahil Türkiye genelinde yeni yılın ilk günlerinde imza atılan operasyonlarda eroin, esrar ve extacy başta olmak üzere farklı türlerde toplam 400 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.  Uyuşturucu naklinde kullanılan araçlara el konulurken yürütülen soruşturmalar kapsamında 1 kişi tutuklandı, 8 kişi gözaltına alındı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir