Gündem

YENİLENMİŞ TELEFON

Herhangi bir nedenden dolayı paketi açılmış, hasar görmüş veya üzerinden 1 yıl süre geçtikten sonra yenileme yetki belgesine sahip olan firmalar tarafından telefonun gerekli testlerden geçirilerek donanımsal ve yazılımsal olarak sıfır ayarına getirilmesine yenilenmiş telefon denir.

Ticaret bakanlığının ikinci el sektöründe oluşan negatif işleyişi düzenlemek ve insanların bu sektörün daha güvenli ve kontrol edilebilir bir yapıya sahip olması amacı ile yenilenmiş telefon projesini hayata geçirmiştir.

Ticaret bakanlığının belirttiği kriterlerin yerine getiren firmalar daha sonra yenileme yetki belgelesini alarak faaliyetlerine başlayabilir.

Ticaret bakanlığının bu uygulaması ile yeni bir sektör oluşmuş ülke ve vatandaşlarımıza fayda sağlamıştır.

Yenilenmiş telefon sektöründe;

  • Müşteri memnuniyeti,
  • Güvenli alış veriş,
  • Daha uygun fiyatlı telefonlar,
  • Alış veriş öncesi ve sonrası firma desteği,
  • 1 yıl ürün garantisi,
  • Taksitli alış veriş,
  • İthalatın azalması ile ülke ekonomisine katkı,
  • Geri dönüşüm ile çevre kirliliğinin azaltılması vb… Konular hedeflenmiş ve uygulamaya geçilmiştir.

Şimdi sizlere yenilenmiş telefonlar hangi aşamalardan geçer ve sizlere nasıl ulaşır bilgisini verelim.

Öncelikle kullanılmış ürün üretim tesisine ulaştığında, ilk değerlendirme için dış denetimden geçecektir. Bu ürünler gruplara ayrılarak ilk test tamamlanmış olacak.

Sonraki aşama veri silme ve ımeı kontrolüdür. Normalde tüm yenilenen ürünler geçmişte kullanıldığı için en önemli adımlardan biri Veri silmektir. Hiç kimse başka bir kişinin tüm özel içeriğini görmek istemez. Bu nedenle yenileyici, gerekli donanım yazılımının dışında kalan tüm veri noktalarını silen özel bir yazılım kullanıyor. Bu nedenle, yenilenmiş bir telefonda kesinlikle eski verilerden bilgi göremezsiniz.

Daha sonra 70 ayrı kontrolden geçirilerek bütün parçalar test ediliyor gerekirse orijinal parçalar ile değiştiriliyor.

Son olarak kontrol ve paketleme işlemi ile satışa sunuluyor. Kutu içeriği ise yenilenmiş telefon, şarj adaptörü, kulaklık, 1 yıl garanti belgesi ve faturası ile beraber kullanıcıya gönderilir.

Sizlere kısa olarak yenilenen bir telefonun hikayesini anlattık. Tabi bunu arkasında bir profesyonel ekip bulunmaktadır yani bu detayı da atlamamız gerekir. Çünkü yenileme merkezlerinin bir çoğunda bu teknik ekip maalesef bulunmuyor.

Senatech profesyonel ekibi ile beraber sizlerin her türlü telefonla ilgili problemlerini çözüyor ve sorumluluğu üzerine alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir