Sağlık

Penil Protez Nedir Ve Mutluluk Çubuğu

Penil Protez Nedir Ve Mutluluk Çubuğu

Sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerin tedavilere yanıt alamadığı noktada başvurduğu penil protez bir cerrahi yöntemdir. Bu penil protez yani mutluluk çubuğu kalıcı bir yöntemdir. Peki, penil protez nedir derseniz onu açıklayalım.

 Mutluluk Çubuğu (Penil Protez) Nedir?

 Penil protez halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinmektedir. Sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerin tüm tedavileri deneyip sonuç alamadığında son çözüm olan kalıcı bir cerrahi yöntemdir. Bu cerrahi yöntemin bir geri dönüşü yoktur. Bu sebeple hastalar ve doktorlar aralarında bu tedavinin avantaj ve dezavantajlarını konuşmalı ve ona göre karar vermelilerdir. Bu ameliyata gelecek olursa, ameliyatta penis içindeki süngerimsi olan doku ameliyatla sert ve şişirilebilir silindirle değiştirilmesi anlamına gelmektedir. Tüm penil protezlerde cerrahi olarak yerleştirilmiş protezler tamamen gizlidirler. Dışarıdan bakıldığında bu protezler hiçbir şekilde anlaşılmamaktadır. Mutluluk çubuğuna sahip insanlar istediği zaman cinsel ilişkide bulunabilirler.

 Penil Protez Çeşitleri Nelerdir?

 Her biri farklı olan iki çeşit penil protez çeşidi mevcuttur. Bunları saymak gerekir ise tek parçalı penil protezler ve üç parçalı şişirilebilir penil protezler olarak üçe ayrılmaktadır. Üç parçalı penil protez çeşidi de ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; sadece enine genişleyen üç parçalı penil protezler ve enine ve boyuna genişleyen üç parçalı penil protezler olarak adlandırılmaktadır.

 Penil Protez Ücretleri Ne Kadardır?

 Penil protez yani mutluluk çubuğu ücretleri size uygun görülen penil protez çeşidine, hastane seçimine ve cerrahi işlem sonrası yatış sürenize göre değişebilmektedir. Bu hizmet kısmen de olsa sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmaktadır. Bunun sebebi ise bu sertleşme bozukluğunun ardında çoğu zaman başka bir rahatsızlığın bulunmasıdır. Ücretler ile ilgili olarak tam bir bilgi almak için bireysel olarak firma ile görüşmeli ve tedavi için bir yol çizmeniz iyi olacaktır.

 Penil Protez Ameliyatı Riskli midir?

 Her cerrahi işlem gibi bu penil protez işleminin de riskleri bulunmaktadır. Bu riskler üçe ayrılmaktadır; enfeksiyon riskler, erozyon riskleri ve mekanik arıza riskleridir. Protez sonrasında nadir de olsa enfeksiyon riski olabilmektedir. Böyle bir şey meydana geldiğinde protezin çıkarılması gerekebilmektedir. Protezin etrafındaki dokunun hasar görüp protezin dışarı çıkması yani erozyon genelde enfeksiyon ile ilintilidir. Ameliyat sonrası komplikasyonlar yargın değildir ancak şişirilebilir. Bu penil protezlerde mekanik arıza görülme ihtimali diğer tedavilere göre de yüksektir. En yaygın mekanik sıkıntı sızıntı yani sıvı kaybıdır. Buna sebep olan mevcuttaki sıvının vücuda sızmasıdır. Bu mekanik sorunlar artık yeni teknolojiler ile azaltılmıştır.  Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret ederek, tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir